dimarts, 20 de juliol del 2010

... LA RATETA FENT CRÍTICA LITERÀRIA...

A mi el David Trueba sempre m'ha resultat simpàtic. Diguin el que diguin, el seu germà també. I és que en el fons, la RaTeta sempre ha volgut ser una mica d'Ariadna Gil i una altre mica de Penelope Cruz . 

Fins ara no havia llegit rés seu i quan la biblioteca ens  va proposar el seu primer llibre (crec) "Quatro Amigos" m'hi vaig enganxar amb ganes. És un llibre "d'amigotes"  que amaga una historia de sentiments. Encara m'ha interessa més al ser explicada per un home de la meva mateixa generació. És agradable de llegir i tot i que no és rodona, un cop acabada tampoc et sents estafat.  

Més tard  em va recomanar "Saber Perder" i des que el vaig començar no m'he desenganxat d'ell. M'agrada com recrea les atmosferes i com lliga les històries, sense parafernàlies ni recursos complicats. Durant uns dies he trobat estones perdudes per devorar-lo i a la vegada, contenint-me per fer-lo durar més.

Diumenge, asseguda a una tumbona de coto amb els peus dins una piscina inflable, el vaig acabar. I ara no puc agafar cap altre llibre per no perdre el regust tendre que m'ha deixat. Des de llavors em miro als futbolistes d'una altre manera i al Trueba petit amb una mica d'enamorament.


(amb aquestes temperatures em costa lligar paraules i el post no ha quedat del tot rodó. De totes maneres sols volia recomanar-vos el llibre. Disfruteu-lo que val la pena)

9 comentaris:

el paseante ha dit...

Ais, és que a mi l'Ariadna Gil i el David Trueba em semblen l'Ana Belén i el Víctor Manuel del futur. Òrbita PSOE. Òrbita SGAE. Però m'ha agradat la imatge de la Rateta a la tumbona amb els peus a la piscina del Mickey. És tendra.

Remitjó ha dit...

Només li falta "Abierto toda la noche".

Quan era (més) jove, va ser guionista de "El peor programa de la semana", un programa presentat pel Gran Wyoming que pintava molt bé fins que el van censurar...

Josep ha dit...

Tinc pendent Cuatro amigos.

Srta. Tiquismiquis ha dit...

La meva pila de llibres pendens comença a semblar la Torre de Pisa...

Garbí24 ha dit...

Doncs no en comencis cap altre fins que no sentis el regust....això es molt bo, els llibres t'han de deixar emprenta

òscar ha dit...

Els he llegit tots dos i vaig fer a càmera lenta (a super slow-motion) la lectura de les darreres pàgines per gaudir-ne encara més.

Sempre he trobat aquest paio un fenòmen. Fins i tot els articles que signa a El País solen ser espectaculars.

Minnie ha dit...

Gràcies per la recomanació raTeta!!Jo també vaig llegir Cuatro Amigos, me'l van regalar i em va agradar bastant...vaig a mirar si trobo l'altre que aquests dies em costa inspirar-me i no sé què llegir!

Ostres això dels peus a la piscineta m'ha agradat potser et copio i en poso una al balconet de casa!

Un petó de rateta a raTeta!

x ha dit...

per que llegiu merda , la bona literatura i que et sera molt mes profitosa son els de sempre .

balzc , conrad , poe , stendhal proust , shekspir ( l indi ) , etc etc


per que perdre el temps llegint coses que no es pas que estiguin malament pero si que son de 3 regional i que d aqui 4 dies ningu recordarà ,no ?

RaT ha dit...

... a mi m'ha agradat...