diumenge, 28 de febrer del 2010

ALLÒ TANT GRIS

Fa dies que hi dono voltes: quan arribi el moment de votar, què faré? no vull deixar de votar però d'altra banda, dubto que apareixi cap idea que m'apassioni tant com per anar-hi. El vot en blanc no és visible, el vot nul no em convenç.

Donant volts al tema sempre acabo amb la mateixa conclusió: si no vull votar és perquè no crec en els partits. Com tampoc amb l'esglèsia, ni amb sindicats (per exemple). Me n'adono que no confio en rés que organitzi a la societat. Però d'altra banda si que crec i confio en les persones. Llavors en Tohuw em fa una proposta: i si votèssim a llistes obertes? els poders centrals (partits polítics, sindicats, etc) perdrien força i en guanyarien les persones. Aquesta idea m'agrada però dubto que mai es posi en pràctica.

Davant d'aquesta confusió i incoherència, em pregunto el per què confio tant poc en les estructures. I xerrant amb el Tohuw concloc (això està ben escrit?) que la culpable és La Grisor que tot ho envolta. Sense adonar-nos (o si) per davant sempre puja el més incompetent,  El Trepa Gris de torn, el més llepón, el que sempre diu si, el que deu alguna cosa i per tant, callarà. En definitiva, el que no porta problemes però tampoc decissió, ni imaginació, ni coneixement, ni serà responsable, ni tindrà sentit de l'humor. No. Sols el més còmode pel que mana.

Començo a pensar que en moments díficils com els actuals cal (i seguint el que Tohuw proposa amb els seus "tubus" matinals) o cremar bancs i repartir els seus beneficis o dur a terme iniciatives creatives que gent com El Trepa Gris de torn és incapaç de dissenyar. Caldrà estrujarnos els cervellets replets de John Cobra per impedir que La Grisor ens invaeixi i converteixi el món on vivim en un món de personatges curts i justets. El nostre país petit, el que és una mica més gran o allò a gran escala seria força diferent si aquests no haguessin existit. És això una penitència?

8 comentaris:

Remitjó ha dit...

Sí, està ben escrit, ha conclòs vostè correctament...

Garbí24 ha dit...

La llàstimma es quela penitencia la compleix qui no ha fet res mentre que els que haurien estan tant feliços.

Srta. Tiquismiquis ha dit...

El panorama cada cop més negre..

Cris (V/N) ha dit...

Jo estic igual que tu rateta.... no sé què cony faré, però exercit el vot segur que si :)
Bona reflexió.... petonets!!

Jordi Guerola ha dit...

Descrius el panorama polític català, imagina`t el valencià!
Molta gent més que votar a favor d`algun partit te un vot "contra" un partir. No deuria de ser així, però hi ha tan poc on triar.

Besets del sud :)

el paseante ha dit...

T'he llegit de genolls, Rateta. Has escrit de manera concreta, simple i directa el que volia escriure fa temps (potser ho faré). Ens dominen els mediocres, els llepaculs i els que només miren per ells mateixos. I quan tenen problemes aixequen la vista mirant cap a Alemanya, esperant recursos, idees i solucions. Fa segles que voto en blanc. Potser hauríem de fer un pas endavant. Però, i si acabem com ells?

Minnie ha dit...

Jo trobo que tens molta raó però de totes maneres votaré, com sempre!

El veí de dalt ha dit...

Ui! El Paseante et fa la pilota...Vigila que segur que et demanarà diners d'aquí poc. Com a gris ell, que té un blog en blanc i negre...!
Et veig un pèl moixa...Caldrà fer una festa de nou. I a qui votar, dius? A "ells", no; segur.