divendres, 8 de juliol del 2011

NITS D'ESTIU QUE TORNEN


Si fumés ara, aprofitant la fresca de la nit i que tot està en calma i tots a lloc, encendria una cigarreta, m'asseuria en una de les cadires de plàstic "ratades" pels raigs cremants del sol i posant les cames sobre la taula (tenint cura de la seva fragilitat), faria una calada profunda al cigar. M'agrada veure a cada glopada, la carrera que fa el foc fins arribar al filtre i tot i que mai he fumat ni mai ho faré, envejo la gula del fumador per plaer.

Com gula és també el que sento quan l'endemà escuro els tuppers plens de restes de la vigília. El meu petit plaer és posar en un mateix plat varies degustacions: el "quesito" de truita, dues croquetes remullades, salmó amb la torrada tova o una amanida pansida salvada per les olives ja mortes prèviament. Al centre, una mica de fuet, o pernil, o parmigiano. Al costat, l'ampolla de cava esbravat i una copa. 

L'endemà tot té un gust especial, l'exit ja reposa a la butxaca i tot està més relaxat, més pacífic, més segur.

M'assec a la terrassa, tard molt tard, i miro la nit, la terrassa, les tomaqueres. Finalment ahir, aniversari de l'ex-gimnasta-patinadora, vam rebre de regals els tomàquets promesos. Cansada de lluitar contra plagues, orugues, mosques i sequera, em dono per vençuda i penso que les pobres plantes ja han fet prou. I penso en la quantitat de coses que han passat en aquests 12 anys que fa que sóc tieta: per ella, tot una vida. Per mi, una etapa.

I ara, si fumés, a glopades de cava ara aniria cremant cigarrets. I escoltaria això:

10 comentaris:

Alyebard ha dit...

;-) satisfacció de la feina ben feta.

Garbí24 ha dit...

moments.......bons, molt bons.

fra miquel ha dit...

I mentre badaves mirant els dibuixos que faria el fum de la cigarreta, potser pensaries...
12 anys, ja! Com passa el temps!

Aish!
Veus? M'has fet enyorar nits com aquesta de quant jo tenia terrasseta...
B7s

el paseante ha dit...

Un post molt bonic. I felicitats a l'ex-gimnasta-patinadora.

PD: T'he imaginat fumant burilles dels cendrers després de la festa. Ja sé que no ho vas fer, però per si de cas t'he enviat una radiografia dels meus pulmons de fumador. He aprofitat l'email per adjuntar-te una fotografia on surto amb el Veí de Dalt. Estem a la platja de la Barceloneta, en banyadors-tangues de lleopard, jugant amb una pilota de Nivea. Més monus... No la passis a ningú, eh?

Anònim ha dit...

Acostaria una cadira de plàstic "ratada" pel sol i amb molt de gust, si no et fes res, t'acompanyaria en aquest moment de cigarreta i música.

Sr. Tinc ha dit...

Em fas un lloc, que t'acompanyo?

RaT ha dit...

He trec quatre coixins a la terrassa i, una mica apretadets, hi cabem tots. Queden patates "york'eso", cava i gelat de llimona... veniu???

el paseante ha dit...

:-)

Alyebard ha dit...

Jo també pujo a fer la cigarreta i mirar estels.

fra miquel ha dit...

Mmmm!
Gelat de llimonaaa!!
Ara vinc....
:o)

petó