dijous, 4 d’agost del 2011

TIRADA AL SOFÀ MIRANT LA TELE

En aquests dies de calor i vacances, una persona enganxada a la radio com jo ho té fatal. En certa manera sóc una usuària de ràdio obligada ja que quan treballo a la cova, acaba sent una necessitat vital saber què està  passant en el món extern.

Per això aquest any n'he sentit molta i haig de reconèixer que al final de temporada tot se'm feia pesat tot i que els disculpo perquè ve a ser com si cada dia mengés els espaguettis a la carbonara que em prepara la meva mare el dia del meu aniversari: acabarien cansant-me.

Però un cop arribat l'època vacacional, em sap greu dir-ho però és infumable la programació radiofònica: lenta, tòpica i realment, molt poc interessant. Avorrida a matar.

És per això que he buscat altres distraccions. I pensant en recomanacions televisives que tenia pendent veure (en el meu cas, escoltar) m'he enganxat, cal dir que de manera sobrehumana, al Singulars del pesadet Sr. Barberà. A ell el trobo un pèl pesadet però el programa és una delícia que diria una amiga meva. Entrevistes com les d'abans, a persones que tenen coses a dir, apassionats de les seves dedicacions i sense necessitat de fer espectacle ni ser pedant. Programa destinat a tele pública. perquè l'únic inconvenient és que els convidats no criden i a més, no parlen de frivolitats.

Cansada com estic dels temes econòmics, m'he tirat per altres vessants científiques. Us deixo un parell o tres d'enllaços. Temàtica fresqueta que dirien a la ràdio. Però si  voleu gaudir 45 minuts de la vostra vida aprenent coses interessants sobre arqueoastronomia:


 o sobre comunicació interpersonal :


o sobre dietètica:


... aquí us deixo la solució. Un exemple més de que si, la tele es pot mirar. Ara bé com en tot a la a la vida, cal saber triar.

(el títol del post és erroni però a veure si així atrec més lectors... si és que tots ens venem per l'audiència...)

8 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Rateta...els lectors venim per pés propi.....si vols atraure lectors nous no hi ha com abusar del diccionari obscé....;).
A la tele últimament la única cosa que miro són programes d'aquest tipus i documentals de coses d'interés, ja que cada vegada que posen algun concurs o parida per l'estil em puja la pressió.
Bona estirada al sofà i no t'adormis que el programa és bo.

maria ha dit...

Tens tanta raó amb la radio...^-^.Pel que fa el programa de Jaume Barberà per això diuen que és un dels més descarregats de tv3. Et faré cas^-^.

Barcelona m'enamora ha dit...

És magnífic Singulars. Durant la temporada ha estat un gustàs encetar els dilluns amb esperança, amb temes de reflexió, plantejats per persones interessants i tractats amb una finesa i un respecte que, per desgràcia, ja no és habitual a la televisió. Els que ja els hem vist tots, ara ens tocar esperar a la següent temporada o tornar-los a mirar que sent tan bons, sempre va bé repassar-los!

Alyebard ha dit...

Molt bons enllaços. I surti de la cova!

rhanya2 ha dit...

M'encantes, RaTeta!! Les teves recomanacions, per mi, van a missa!

Et trobo a faltar.

RaT ha dit...

libreeeee!!!!.

Ja posats una recomanació per la Violette i per tothom que procuri pel menjar:

http://www.tv3.cat/videos/3370950/Jorge-Perez-Calvo-el-ying-i-el-yang-dels-aliments

zel ha dit...

Jo t'acompanyo, al sofà, i m'apunto a la tria!

Gràcies1

el paseante ha dit...

I jo que volia llegir un post de la Rateta al sofà amb les seves espardenyes i la bossa de pipes... Ens enredes, noia. Tinc pendent de fer una marató del programa del Barberà al web de la Teletrés. En vaig sentir a parlar fa pocs dies i em va semblar que m'agradaria. (Jo em decantaré pels d'economia.)