dissabte, 8 d’octubre del 2011

I ALLÒ QUÈ DIUEN QUE VOTEM

He rebut aquest mail i, davant la desesperació pel que estem a punt de patir, he pensat que potser, alummilló, si fos possible, reaccionar una miqueta. No sé si el què explica és veritat però total, pel què serveix, jo ho posaré en pràctica. 

El mundo está lleno de genios.

¿Qué pasaría si en las elecciones del 20N al abrir las urnas aparecieran vacíos todos los sobres de los votos para el senado? La interpretación lógica sería que los españoles no queremos senadores y por lo tanto desaparecería y nos ahorraríamos el innecesario Senado.

¿Os apuntáis a la idea? ¡Pues a gozar difundiéndola! HAY  QUE  DAR  IDEAS  PARA  AHORRAR.....

Mandemos la papeleta del Senado en blanco. Y así se podrá ELIMINAR EL SENADO, ya que, si no sale ningún nombre elegido, no podrá nombrarse a ningún senador.

Noruega, Suecia y Dinamarca no tienen senado. Alemania sólo 100 senadores. EE.UU. un senador por cada estado. Los grandes teóricos del derecho internacional y constitucional opinan que es una cámara innecesaria, prescindible y que esta en extinción. Entonces ¿por qué tenemos que mantener a 260 senadores? Sabemos los ciudadanos a qué se dedican estos bigardos?

De esta forma ahorraremos 3.500 millones de euros cada año: eliminaremos la pension vitalicia de todos los diputados, senadores y demás. Eliminaremos a todos los diplomáticos excepto un embajador yun cónsul en cada país (no es posible que gastemos en esto más que Alemania y el Reino Unido juntos). Con eso, y con rebajar un 30% las partidas 4, 6 y 7 de los Presupuestos Generales del Estado (transferencias a sindicatos, partidos políticos, fundaciones opacas y varios) se ahorrarían más de 45.000 millones de Euros y no haría falta tocar las pensiones ni los sueldos de los funcionarios, como tampoco haría falta recortar 6.000 millones de Euros en inversión pública.

CON LA MITAD DEL DINERO QUE EL ESTADO SE AHORRARÍA CON ESTAS MEDIDAS SE ACABARÍA LA CRISIS EN ESPAÑA.

Por el cambio de la ley electoral, y por una democracia participativa de verdad, donde nuestra opinión, la de los ciudadanos, sea lo que gobierne, no una papeleta cada cuatro años y que hagan con ella lo que quieran sin dar cuentas ni explicaciones.

Por el cambio de la ley electoral y por una democracia participativa de verdad ¡espabilemos de una vez! ¡no sigamos dormidos y aletargados!

12 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Ho tinc clar......en blanc

El veí de dalt ha dit...

Per pensar-s'ho...

Molon labe ha dit...

Umm, i els que es presenten pel senat votaran en blanc? així doncs, hi haurà senat per temps... un altre brindis al sol

Unknown ha dit...

No cal ser massa llest per pensar que el Senat no pot costar 3.500 milions d'euros l'any. Davant del dubte, podem consultar els Presupuestos 2011 de las Cortes Generales a internet i veurem que el Senat realmemt té un pressupost de 55 milions d'euros, 64 vegades menys del què diu la carta. És a dir, amb una simple consulta al web d'Hisenda acabem d'estalviar 3.444 milions d'euros.

Menció a part mereix el tema dels sous vitalicis de diputats i senadors (una altra llegenda urbana) o els 45.000 milions (!) d'euros d'estalvi de transferències a partits, sindicats i fundacions.

Si la democràcia participativa que reclama l'escrit és deixar participar gent tan ignorant com la que ha fet aquest escrit, prefereixo quedar-me com estem, sincerament.

Rita ha dit...

Efectivament, és per pensar-s'ho...

el paseante ha dit...

No podem eliminar el Senat ara que hi anirà el Montilla per defensar els interessos de Catalunya i dels catalans. No, no i no.

RaT ha dit...

Les dades estaran equivocades i la forma no és tampoc la meva però trobo la idea interessant

nimue ha dit...

jo també ho faré!

fra miquel ha dit...

També he rebut el correu.
No costa gens deixar el sobre del senat en blanc i probablement ho faré, però dubto que ho faci tanta gent que es plantegin eliminar-lo. Als mateixos polítics els interessa tenir una cambra on poder deixar-se caure quant se'ls acaba la bicoca del congrés o dels governs autonòmics.
Petó

Carles Casanovas ha dit...

La Ra Teta...incendiaria dèu esser molt jove o no te memòria. No es pot mentir per mentir.Jo però, ja he abjurat de la Constitucion i penso que els espanyols tenen un problema.

Unknown ha dit...

Benvoguda RaTeta, les dades no és que estiguin equivocades, sinó que directament o són falses o estan manipulades per crear un estat d'opinió en la ciutadania. De 3.500 milions d'euros a 55 no és pas cap error.

Altres "errors". Diu que Estats Units té un senador per cada estat, quan en veritat en té dos (vaja, que passem de 50 a 100 senadors d'un cop de tita), obviant a més que la cambra de representants dels EUA té 435 membres, amb el què la suma total de les cambres no difereix massa de l'espanyola. O per exemple, Alemanya, que només té 69 senadors (no 100) té en canvi un parlament amb 622 diputats (contra els 350 espanyols).

Amb això vull dir que utilitzar el dret comparat està molt bé, però cal fer-ho amb dades reals i no falsejant-les segons la conveniència del nostre discurs.

D'altra banda, qüestionar una institució des del punt de vista únicament econòmic (obviant el funcional) no crec que digui massa en favor del que ho fa, més aviat demostra una ignorància immensa. Amb l'argument econòmic podem qüestionar-ho tot i quedar-nos tant amples.

Per què no eliminem també el Ministeri de Cultura? 870 milions d'euros que no serveixen per a res tenint en compte que les transferències estan traspassades a les comunitats autònomes... O per què no revisem les subvencions a la indústria cultural de la Generalitat (69,6M€ l'any 2010)? O és just que la Generalitat pagui, per exemple, l'acondicionament d'una galeria d'art, una tele per una sala d'exposicions o l'elaboració d'un llargmetratge (tots tres negocis privats) mentre que les reformes del meu despatx i la màquinaria de la meva empresa m'ho he hagut de pagar jo solet?

O ja posats a fer, per què no suprimim el Parlament de Catalunya? És viable i sostenible pagar 17 parlaments autonòmics quan ja n'hi ha un d'estatal? Si al final les decisions que pren cada parlament autonòmic han de ser ratificades per un estament superior! Quina despesa més inútil!

O les eleccions! Sabíeu que només l'organització de les eleccions al Parlament de Catalunya van tenir un pressupost de 28 milions d'euros?

Per eliminar que no quedi, tot suma. I com que la concepció de la inutilitat o la utilitat d'un servei és subjectiva, podríem proposar de fet eliminar totes les estructures de l'Estat.

Amb això no defenso pas l'existència del Senat tal i com és ara (jo més aviat estaria per reformar-lo per adequar-lo a les seves veritables funcions com a cambra de representació territorial i de fiscalització de l'acció del Congrés), però crec que la proposta d'eliminar-lo només per un criteri econòmic —i a més, fals— diu més aviat poc de qui fa la proposta i de qui la secunda alegrement.

Doneu-me arguments doncs per justificar-me les vostres propostes i les debatrem. Però no sigueu portaveu del sensacionalisme i la mentida, perquè llavors un convertiu en una cosa molt pitjor d'aquella que critiqueu.

I com deia, si l'alternativa al sistema actual és que ens governin els "savis" que llencen aquestes proclames, si us plau, no toquem res de com està!

Ruben ha dit...

Collons, Pere, quines intervencions més llargues!

Jo no crec que votar en blanc sigui la solució: per molts vots en blanc que hi hagi, segur que algun o altre de vàlid hi haurà, perquè no tothom rebrà aquest correu (o no tothom qui el rebi, li farà cas). Això és més o menys com el partit Escons en blanc: és una bona idea, però no va enlloc.

Jo apostaria per retallar en coses inútils i improductives, com ara els Borbons.

Ara m'he fet gràcia, ho posaré al Twitter.