dimecres, 28 de març de 2012

SIGUEM CONSEQÜENTS, COI!!!

metàfora de la democràcia?Demà faré vaga. Fins aquest migdia no he decidit què fer però al final ha guanyat el cor i no pas el cap. 

Per això ara, quatre mesos després i veient que la dreta segueix sent recolzada, em fa ràbia fer vaga. Primer perquè costa arribar a fi de mes (tot i que cada vegada necessito menys coses materials) i segon, perquè si som demòcrates, diumenge la dreta va tornar ha guanyar les votacions i entenc que qui els vota, està d'acord amb les accions que proposen. Si volem canviar alguna cosa, votem i votem conseqüentment.

Els sindicats són un altre tema. No sóc d'aquests que en parlen malament perquè no són el meu enemic sinó els que m'han de representar i defensar els meus interessos però.... malauradament els sento lluny, sobretot els grans. Potser perquè tinc la sort de treballar en una empresa on els tenim diversos i variats i sols els petits i independents escolten les necessitats dels que estem a trinxeres i no les directrius del que manen des de la direcció del sindicat.

Quan ja apuntaven maneres i sabíem que "los malos" guanyarien al país gran, vaig començar a tremolar. Vaig anar a votar, intentant que no sortissin però... els tenim manant. Abans també havia votat, intentant que no sortís la dreta que, per molt catalana que diuen ser, són dreta. No ens oblidem que aquesta és la seva prioritat i per tant, un partit amb aquesta tendència és difícil que defensin gaires els interessos que, com a treballador, puc demanar. Ells no enganyen, tots ho sabem.

Per això no entenc que l'única proposta que fan sigui la d'una vaga general quan el Rajoy l'espera i necessita per demostrar a Europa que si, que estem patint. A Grècia n'han fet a milers i totes vagues generals. I a Portugal. I què, han servit per alguna cosa? per què l'hem de costejar el treballador? per què no proposem accions que fotin als poders i no a nosaltres? per què no tanquem els llums de 21 a 22 durant un mes? per què no treiem diners cada dijous de cada setmana (per exemple)? per què no fem mal als que s'estàn lucrant de la nostra pèrdua de drets enlloc de fotre al treballador, a l'autònom o al petit empresari? Qui posa en risc, ara mateix, el seu lloc de treball per fer vaga? Tenim més poder del que creiem.

Demà faré vaga perquè em costava molt anar a treballar. És més, aniré a la mani perquè vull que aplegui molta gent, perquè aquí si que no perdem res. Però no, una vaga general no crec que sigui la manera.PD per cert si voleu convertir-vos en editors, participeu en la publicació del recull de contes de les Històries Veïnals... ei, un magnífic i original regal de Sant Jordi!!!


PD 2 ja t'has apuntat al Sopar Veinal? no parlarem de política i algú promet sorpreses... qui ha dit nosequè de fullmonty?

7 comentaris:

el paseante ha dit...

No donem diners a les grans superfícies comercials i tornem al petit comerç de barri. Treiem els diners dels bancs que cotitzen a l'Ibex i anem a la banca cívica. No anem en cotxe i agafem el transport públic. No votem als partits tradicionals (que tenen la paella pel mànec) i busquem-n'he de nous. Passe'm dels sindicats de sempre i busquem-n'he de nous.

M'hi apunto.

joan gasull ha dit...

si pots fer el que realment creus és tot un èxit. Jo vaig estar totvel dia fora del pais per feina....sense poder fer-hi més.
Bon cap de setmana

Francesca ha dit...

No ho podries haver dit millor!

fra miquel ha dit...

Jo no vaig fer vaga, però el noi que m'ajuda, tot i no tenir cap interès en perdre un matí de feina, no va poder venir a ajudar-me per què no hauria pogut tornar a casa al mig dia. Viu fora de la ciutat.
Les vagues són coses del segle passat..o l'anterior. En els temps que vivim, està demostrat que no porten enlloc.
Sóc més de l'actitud del moviment dels indignats, o del 15 M. Digues-li com vulguis.
Ara és més fàcil posar-se d'acord en fer accions com les que proposes tu, o les que diu el Paseante.
Facebook, twitter, el correu electrònic, els SMS, els blogs... connecten a la gent amb rapidesa.
Millor una altra acampada a les places que una vaga general.
Bon cap de setmana
petó

Ricard Sampere ha dit...

Va ser un dia trist... Els sindicats que convocàven la vaga sabien que de poc (o res) serviria...

I un es pregunta... Tant de merder per res?... :(

Salut..!

khalina ha dit...

Sembla que el dret a la manifestació i a la resistència pacífica quedarà ben retallat. Al final no hi haurà manera de protestar

Ricard Sampere ha dit...

A vore si ens treiem la mandra i publiquem eh?.

Que sembla que hi crísis en els blogs divertits...

Una abraçada