diumenge, 28 de setembre de 2014

LECTURES RETARDADES

Doncs resulta que com passa cada Sant Jordi no tens clar quin llibre escollir. En tens tres o quatre al cap, veus diverses portades guapes que ni que sigui per mirar-te-les, te les enduries a casa (em passa el mateix amb les etiquetes de les ampolles de vi) i escoltes les recomanacions del senyor llibreter de confiança que tens (un llibreter de confiança connectat per Facebook al que segueixo amb delir per ser valent i aconseguir el seu somni).

Al que anàvem. Que resulta que tenia un títol al cap, que el fullejo i m'agrada i que a més, me'l recomanen.  I jo va i, xula de mi, per tots aquests motius, penso: "aquest segur que me l'acabo llegint, busca'n un altre". I me'n regalen un altre. 

Arriben les vacances i em diu una amiga que no dorm llegint-se el llibre que jo no havia volgut. "Passa-me'l plis" li dic, "de seguida que l'acabi RaT".

I ara que l'estic devorant, llegeixo en les seves planes la narració dels meus últims cinc mesos. Estic a la plana 163 de les 332 que té, i a cada full pendent espero llegir alguna cosa que no hagi viscut i no, de moment això no passa.

I penso que potser m'hagués anat bé llegir-me'l abans malgrat res del que està escrit en el llibre ni tampoc en la vida hagués canviat.

4 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Crec que poques coses hi ha a la vida comparables a aquest fet: trobar-te tu mateixa en una narració o en una novel·la. Potser t'hagués anat bé llegir-te-la abans. Potser sí. Quan em passa això, a vegades em sembla que m'agradaria més viure dins el llibre que fora, sempre trobo coses que allà hi funcionen millor. Però segurament tampoc és cert... és només una impressió.

A veure si el final del llibre et suggereix alguna cosa que t'agradi i et vagi bé!!! ;)

Petonassos.

Anònim ha dit...

Per això no deixo que mai em regalin llibres, i si ho fan que sigui únicament llibres que he dit explícitament que vull, soc molt tiquis-miquis amb el que llegeixo.

Lleixes ha dit...

Els llibres, com els amors, cal rematar-los quan se't creuen per la vida.
I si convé, repescar-los temps després per assaborir-los amb complaença.

el paseante ha dit...

La novel.la és "L'altra"?