dissabte, 18 de setembre del 2010

IMATGES ANTIGUES

Per casa els pares corria una enciclopèdia de deu volums amb el llom gris i lletres daurades. En aquella època sovint els deures d'escola obligaven a buscar definicions i val a destacar que les meves eren força originals ja que la majoria de nens tenien la GEC i tots coincidien en el tema de deficinions, tots menys una altre nena i jo que érem les "rares" que tampoc tenia l'GEC.

Si tot estava en silenci, els matins de cap de setmana, okupava el be preciat que era el sofà i damunt seu passava les planes de qualsevol volum de l'enciclopèdia, descobrint noves paraules que potser mai usaria o  vides de persones que potser mai més he recordat.

Ara em continua agradant descobrir el passat a traves de persones i llocs guardades en imatges antigues, quan més velles millor. Serà que des de la perspectiva del s.XXI tots anem sobrats però m'agrada descobrir-hi matisos d'innocència, intentant imaginar-me que deurien estar pensant les persones anònimes que hi apareixen, cap on anàvem, qui els esperava o quina vida han tingut.


I he descobert a dues dives de quan encara se'n podia ser: les actrius Mae Murray (famosa per ser "The Girl with the Bee-Stung Lips" i model de referència de joves actrius que volien convertir-se estrelles) i Tallulah Bankhead (famosa per frases com "Mi padre me advirtió sobre los hombres y el alcohol, pero nunca dijo nada sobre las mujeres y la cocaína"). Les seves biografies o la d'altres actrius oblidades de l'època traspuen bogèria, ganes de viure, d'experimentar en persona... de gaudir dels aires de canvi i llibertat que respiraven. M'adono que realment tot està inventat i que autocensurar-se el mínim és una assignatura que cal seguir estudiant.

I per acabar Rodolfo Valentino. Serà l'edat, serà que estic tova però avui he descobert què és tenir sex-appeal:

PD si teniu temps i ganes mireu els enllaços.. tots tenen un no-sé-que...

9 comentaris:

El senyor gerent ha dit...

Ai raTeta,
quina records que m'ha fet eructar ara voste...tardes passant els fulls de l'enciclopedia Monitor i de l'enciclopedia visual Combi amb les seves ilustracions a dues tintes...m'ha posat molt nostalgic voste.
(perdoni els accents)

Garbí24 ha dit...

es el que te acumular anys, cada vegada tenim més records a repassar i ens posem més nostàlgics.

Candela ha dit...

A mi m'has fet recordar el plaer de llegir una enciclopedia, de petita m'encantava, ara ja...ni tan sols en tinc cap a casa...putu internet.

Tinc pendent mirar els links.

Alyebard ha dit...

Quin flashback! M'encantava, encara m'encanta; llegir les enciclopèdies. Per tenir glamur hauré de ser en blanc i negre?

khalina ha dit...

certament com ha canviat tot amb internet! De petita no m'ho hagués imaginat mai!
Realment és molt millor que 1.000 enciclopedies

Josep ha dit...

Quin túnel del temps!

fra miquel ha dit...

Tot i que la "Monitor" també estava a casa, jo no era de mirar-me-la massa. Pels deures d'escola i poca cosa més. Però les fotos antigues si que m'atreien. I a casa hi havia una calaixera plena. M'encantava remenar entre les fotos i trobar oncles, avis, amics d'aquells i del altres que no coneixia ni coneixeria mai. Encara hi deuen ser :o)
No tinc temps però ja he mirat els enllaços ;o)
Abans les coses anaven més a poc a poc...Al principi de la fotografia, per fer-te un retrat, t'havies d'estar una estona quiet!!!
Gràcies per portar-nos al túnel del temps, RaTeta
B7s

Mortadel.la ha dit...

Com que tenia temps i ganes m'he mirat tots els enllaços.
Quina enyorança...

el paseante ha dit...

Si t'agraden les fotografies dels galants passats de moda, mira't el flickr del VdeD :-)