dimarts, 16 de novembre del 2010

TARDES DE DIUMENGE

Quan érem petits tornant de passar el cap de setmana al poble, anàvem oblidant el trogloditisme viscut durant dos meravellosos dies. Allò que ara ens sembla impossible haver gaudit: cases de pedra antiga sense escalfador ni calefacció, brasers sota la taula del menjador, cuina amb llar de foc i llits amb "botelletes d'aigua cremant" sota pesades mantes que no ens deixaven, durant la nit, moure el més mínim.

A mesura que ens anàvem trobant les retencions de la llavors A7, ens inventàvem jocs i concursos per passar l'estona. Així és com vaig aprendre la divisió administrativa espanyola (castillalanueva, castillalavieja), les capitals d'Europa, els rius... etc on el pare, apart de ser el xofer, feia les feines de presentador showman. El meu germà, massa petit, li tocava ser l'espectador.

Un altre joc més tonto era anar mantenir-se amb els ulls tancats fins el proper pont que travessés l'autopista. Llavors parava l'altre. Aquest el jugàvem molt però francament, era avorrit de matar.

I una cosa heretada de la meva germana gran era dir que quan veiem una creu en el cel feta pels avions, aquell es convertia en el nostre dia de sort. L'altre dia més que una creu, va ser un asterisc. Serà el dia de la SuperSort?

14 comentaris:

Txisky ha dit...

Em recorda els meus viatges en autobús de punta a punta de la ciutat per veure als meus cosins: quan venia un dels meus germans ens posaven un a cada banda i comptaven els Seat 600 que veiem per la finestra.

Garbí24 ha dit...

Això ha de ser una super sort segur....bons records

Josep ha dit...

Collons amb l'infantesa.

Llesca ha dit...

Home, depèn de si són avions fumigadors.

Anònim ha dit...

Pues tenías suerte de no sufrir el carrusel deportivo, que, según mi psicoanalista de urgencia, ha sido la causa de más de una serie de asesinatos en serie.

fra miquel ha dit...

Nosaltres fèiem un "bingo" de matricules de cotxe.
Ara ja hi ha mp3, nintendos i fins i tot DVD's per distreure la canalla a les retencions de diumenge al vespre. Que és una cosa que no ha canviat gaire...

Scout Finch ha dit...

Ostres, m'has portat tants records de viatges en cotxe de petita!!! Sola amb els meus pares travessant mitja península esbrinant d'on eren els cotxes en funció de la seva matrícula i buscant el poble de la tarta de xocolata (un poble que hi ha a València que té adalt un castell que bé sembla un pastís de xocolata); acompanyada cap al poble jugant a mil coses amb ma cosina i empaitant ma tieta o els meus pares. I les hores passaven tan ràpid sense necessitat de masses coses!!

Dr. Muerte ha dit...

Servidor sempre s'ha desplaçat entre dimarts i dijous, aprofitant per fer les guàrdies en cap de setmana, guanyar més calers i aprofitar més el temps lliure sense ningú que emprenyés, així que no sé de què em parla amb això de retencions i no sé quines monsergues...

Unknown ha dit...

El meu germà i jo, de petis, el que feiem era callar quan passàvem davall dels ponts. Tal pont era seu i ningú podia parlar quan el travessàvem, i l'altre era meu i el mateix...un joc tontíssim, com tu dius, però que es va convertir en un ritual. També, inconscients, anàvem asseguts de genollons mirant cap enrere i fent carusses als cotxes (i sense cinturó evidentment). Quan veiem la policia ens tornàvem seure fent bondat. També ens agradava treure les mans per les finestretes del cotxe. Tot plegat, molt perillós. Ara, quan estic molt estresada, davall dels ponts faig tot el contrari: crido fort!!!

Remitjó ha dit...

RaTeta, de vegades és vostè la nostàlgia feta dona guapa...

Anònim ha dit...

Letjunnitslet
[url=http://healthplusrx.com/legionnaires-disease]legionnaires disease[/url]
duffSurgeog

Alyebard ha dit...

Quin flashback als diumenges que anàvem a veure els avis a BCN. L'asterisc ha de ser super-sort! segur! ja has comprat loteria?

Tinc molt mal caure ha dit...

Supersort segur!

el paseante ha dit...

Jo també dormia amb bosses d'aigua calenta al llit, i teníem braser i cuina de llenya. Vols dir que no érem més feliços llavors? M'ha agradat molt el post. I espero que tinguis molta SuperSort.